linjer_north_face_thumb

FOTO/ FRILUFSTLIV – SVALBARD OG SØR-AFRIKA

Det arktiske vinterlyset er drøm og myte. Nordlyset er magisk når det flammer og knitrer over himmelen. Minst like magisk er lyset når snøstormen treffer den lave sola, eller det spede skinnet fra ei enslig gatelykt.

Folkehøgskolen Nord-Norge ligger i et av de mest naturskjønne områdene i Norge. Til området her kommer det besøkende og opplevelseslystne fra absolutt hele verden – sommer som vinter.

Foto/friluftsliv-linja kombinerer fotografi-kunstens metode, å male med lys, med friluftslivets eventyr og uforglemmelige øyeblikk. En kombinasjon av kommunikasjon og historiefortelling. Et utløp for interesse om natur, kultur, dyreliv og menneskelig vekst og aktiviteter. Én ekspedisjon til Svalbard. Én ekspedisjon til Sør-Afrika. Og utallige turer i området rundt Folkehøgskolen Nord-Norge som ligger som et midtpunkt mellom Lofoten/Vesterålen og de ville fjellkjedene på grensen mot Sverige. Til fots, på ski, med truger eller klatrende med tau og sikringer tar vi oss fram i naturen. Vi fokuserer på å dra nytte av ressursene rundt oss uten å utnytte dem.

Foto/Friluftsliv på Svalbard

Foto/Friluftsliv er tilbake fra en kanontur på Svalbard! På Folkehøgskolen Nord-Norge tilbyr vi mange ulike linjer med hver sine ulike reiser. Ta en kikk på fhsnordnorge.no og søk du óg! Søknadsskjema finner du her: http://bit.ly/Fhs-Nord-NorgeSøkNå

Publisert av Folkehøgskolen Nord-Norge Onsdag 18. april 2018

Et år på foto/friluftsliv vil åpne deg for lyset og naturen på en helt ny måte, og du vil oppleve magien i den nordnorske vinteren. I vintermørket blir samværet med andre en nøkkel. Vi bruker hverandres erfaringer, drømmer og ideer til å kaste lys over hverdagen og hvilke turer og aktiviteter vi velger å kaste oss ut i. På den måten lærer vi å leve takknemlig i fellesskap.

Som kontrast til den nordlige vinteren får du også oppleve sommeren i det sørlige Afrika. Her kommer vi tett på vill natur og et vilt dyreliv med engasjerte og dyktige fagfolk. Vi overnatter i nasjonalparker, hos lokale familier og på eksotiske steder med kritthvite strender i umiddelbar nærhet. Dagene fyller på med innhold til ditt livs eventyr. De mørke sommerkveldene og den evige summingen fra myriader av gresshopper forteller deg at drømmer må drømmes for å bli virkelige.

Send søknad