Svalbard Tommy Simonsen_MG_4203-2_resize

Se hva vi gjør gjennom skoleåret

Er du klar for et eventyrlig år med masse nye opplevelser? 

Foran deg har du et år med mange opplevelsesrike turer.

-Mange forskjellige turer.

Foto/Friluftsliv og ulvene

Foto/Friluftsliv besøkte ulver og Nordkapp! Sikre deg plass til høsten du óg http://bit.ly/Fhs-Nord-NorgeSøkNå

Publisert av Folkehøgskolen Nord-Norge 21. januar 2018

 

Til tross for at dette er en friluftslivslinje med stor aktivitet er det ingen ekstremsportlinje. det blir mange overnattinger i telt og lavvo. Vi starter snilt og behagelig. Etter hvert vil vi utvikle oss på turteknikk, slik at det som i begynnelsen kan føles litt utfordrende, etter hvert vil være som en «tur i parken». Sammen skal du og gruppa oppdage den store variasjonen i natur, dyreliv og ikke minst det kulturelle mangfoldet som nordområdene har å by på. Heldigvis er ikke friluftsliv bare å vandre i fjellet. Her får du et år med bredde i opplevelser og aktiviteter. 

Med på turene er også kameraet. Folk har forskjellige ambisjoner med kameraet sitt. Noen er ambisiøse og vil gå dypt i temaet, andre er fornøyde bare med å dokumentere det man har gjort. Alt er OK. Felles for oss alle er at vi ønsker å kunne nok til å være i stand til å dokumentere eventyrene vi er med på. Og eventyr blir det, uten at vi nå i overgangen fra en lærer til en ny vil gå altfor mye i detalj.

Turen til Svalbard blir uforglemmelig. I år med mer friluftsliv enn før.

Tilbake på fastlandet venter samisk reindriftskultur og fantastiske fot- og klatreturer i Lofotfjellene. På en gedigen strand helt for oss selv, omkranset av imponerende alpine fjelltopper, skal vi sitte foran lavvoen, fortelle historier og grille fisk på bålet mens mørket siger på. På denne tiden er nordlyset kommet, og her får du oppleve havørna, Norges største fugl, på nært hold.

Lokale småturer til kremplasser står selvsagt på lista. Vi utnytter årstidene maksimalt, og passer på å komme oss ut når forholdene er bra. I november kommer mørketiden sigende. Det er den vakreste tiden på året – tiden for pastellyset.

Senja og Finnmark er gode og spennende turmål med hvalopplevelser, samisk kultur og reindrift som gode alternativer. Når vi kjenner at vi har fått nok av kulde, vender vi nesen mot varmere strøk: Vi reiser til Sør Afrika! Landet er et av de beste å reise til i Afrika. Det er ikke så ekstremt varmt som lenger nord, dermed slipper vi malariamygg og mange andre tropiske utfordringer. Men det holder ikke igjen på opplevelsene. Selvsagt skal vi på safari. Vi skal også møte Sør-Afrikas urfolk. Det blir spennende å oppleve kontrastene mellom urfolk i nord og sør.

Klassen får også komme med forslag til aktiviteter gjennom skoleåret. Vi skal mye på tur, opplevelsene, bildene vi tar og videoene vi lager og ikke minst vennskapet og fellesskapet du får oppleve på tur, skal være unike og verdifulle for deg.

Noen linjeaktiviteter vil vi samarbeide med andre linjer om. Folkehøgskoleåret består også av mer enn bare linjetid. Det kommer til å bli mye morsomt på valgfag, fellesaktiviteter og det sosiale med å bo sammen med andre ungdommer på skoleinternatet.

Du står foran et år der du vil få MANGE nye venner som du vil få unike opplevelser med. Det er bare å glede seg!

 

AL collage linjeaktiviteter

Send søknad