Fritid og fasiliteter

Når skoledagen er over, starter internatlivet, og det er et spennende liv. I tillegg til at det er sosialt og gøy å bo sammen , er det svært selvutviklende å være en del av et så tett fellesskap. Her ser du noen av tingene du kan gjøre.

Folkehøgskolen Nord-Norge

Folkehøgskolen Nord-Norge ligger vakkert til på et tun, omkranset av internatbyggene,  kapellet, kurssenteret, de gamle gårdsbygningene, stallen og personalboligene.

I hovedbygningen finner du klasserommene, spisesalen, elevstua, foredragssalen, gymsalen & treningsrommet med dusjer og badstue, biljardrom, TV-rom og kontorer.

Matsalen

Vi samles i matsalen til frokost, middag og kvelds. Elevene bidrar med å sette ut maten til frokost og kvelds. Kjøkkenpersonalet har ansvaret for middagen, mens elevene deltar i oppvasken til hvert måltid. Kjøkkenet er et moderne storkjøkken med et svært dyktig personale som får mye skryt for den gode maten. Kjøkkenet er også godt forberedt på å tilrettelegge for ulike behov og dietter.

I forbindelse med spesielle arrangementer som f.eks. programkvelder eller andre begivenheter, kan elevene bli utfordret til å være med og lage maten og slik bidra til en hyggelig atmosfære.

Elevstua

Elevstua er en av skolens viktigste sosiale arenaer. Her er det rom for de gode samtalene rundt en kopp kaffe eller te. Her kan du spille spill, se film eller surfe på nettet. Skolen har god fibernett-tilgang både på stua og på internatene.

Treningsrom

Skolen har eget treningsrom. Her finner du tredemøller, spinningsykler og topp moderne treningsapparater.

Gymsalen

Skolen har en stor gymsal med garderobe, dusj og badstue. Her finner du også skolens klatrevegg. Gymsalen er disponibel for elevene fra morgen til kveld. Innebandy, fotball, volleyball, klatring og andre fysiske aktiviteter spiller en viktig rolle i det sosiale fellesskapet.

Foredragssal

I skolens foredragssal (amfi) er det stor scene med lyd- og lysrigg og prosjektor.  Hver skoledag starter med morgensamling her. Salen er ellers i bruk når det er fellesfag, lørdagsseminarer og programkvelder.

Elevene kan også bruke foredragssalen etter avtale for å se film, ha musikk- og dramaøvinger eller lignende.

Alle linjene har eget klasserom som er hensiktsmessig utstyrt etter behov.