Om Folkehøgskolen Nord-Norge

«Det sitter noe i veggene som gir en følelse av trygghet og invitasjon til å være den du er»

– dette er det mange som sier om Folkehøgskolen Nord-Norge- og det gjør oss glad. Vi tror at raushet og åpenhet er et supert grunnlag for å lære – både mer om verden vi lever i og om seg selv!

Stedet

Folkehøgskolen Nord-Norge ligger sentralt i Nord-Norge, på tettstedet Evenskjer i Skånland kommune, like ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Skolen ligger midtveis mellom byene Harstad og Narvik. Vi befinner oss i det mest folkerike området i nord. Det er kort vei også til Tromsø, Lofoten og Sverige.

Kommunen

Skånland er en spennende kommune i nord, med rikt kulturliv og rik historie. Fra gammelt av har det bodd samer og nordmenn her, side om side. Slik er det også i dag. Kommunens samiske navn er Skániid suohkan og skolens samiske navn er Álbmotallaskuvla Davvi-Norga.

Eier

Folkehøgskolen Nord-Norge eies av Norges KFUK-KFUM – landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjon. Organisasjonen er en del av det verdensomspennende YMCA og YWCA, som samlet er verdens største ungdomsorganisasjon. I Norge eier og driver KFUK-KFUM fire folkehøgskoler: Rønningen folkehøgskole i Oslo, Valdres folkehøgskole i Valdres, Sunnmøre folkehøgskole i Ulsteinvik og Folkehøgskolen Nord-Norge, som alle bygger på eierorganisasjonens vedtatte folkehøgskolestrategi og langtidsplan.

For KFUK-KFUM er det naturlig å ha blikket vendt ut i verden. Det gjelder også som folkehøgskoleeier. For å kunne gjøre det må skolen være godt forankret i sitt hjemmemiljø, dvs i kommunen, landsdelen og i nordområdene for øvrig.

Mål

Skolens mål er å se den enkelte, oppmuntre til gode, varige vennskap og gjennom aktiviteter og utfordringer legge til rette for at du som elev skal bli enda bedre kjent med deg selv og ta ansvar for den verden du er en del av.

Skolen skal være unik. Den skal skille seg ut fra andre folkehøgskoler. Den skal gjennom sitt tilbud være relevant for ungdom nasjonalt og internasjonalt. Den skal ta det enkelte individs unike fortelling på alvor, og bidra til refleksjon rundt og utvikling av den enkeltes identitet.

Verdier – dette står vi for

Skolens verdier er oppsummert i tre ord og et enkelt, utfordrende spørsmål: TILSTEDE – ÅPEN – MODIG. TØR DU?!

Vi tror at året ditt på Folkehøgskolen Nord-Norge kan bli det viktigste året i ditt liv. I alt vi gjør – og alt du gjør – er målet vårt at du skal få hjelp til å bli mer bevisst og trygg på hvem du selv er, at du skal våge å være deg selv og få mot til å stå opp for andre!