Xtremsport - Sør-Afrika november 2016

Xtremsport – Sør-Afrika

Xtremsport – Sør-Afrika er for deg som søker de mer ekstreme utfordringene, i omgivelser som vil ta pusten fra de fleste. Klasserommet er den høye himmelen, de ville fjellene, det uendelige havet og de sterkeste havstraumene. Mens nordlyset danser og knitrer over deg, kjenner du at adrenalinet pumper. Sammen med nye venner blir du ett med alt. Arne, vår dyktige og erfarne instruktør og lærer, gleder seg til å bli kjent med deg og til å dele lidenskapen sin med deg. Det kreves ingen forkunnskaper, men du må være aktiv og motivert. Du må også være villig til å pushe grenser. Målet er at du i løpet av året skal lære å beherske fallskjermhopping, paragliding og speedriding, i tillegg til havkajakk. Som en del av opplegget er det også lagt inn en stor reise til Sør-Afrika. Her, på noen av verdens beste steder for paragliding, får du utfolde deg over kritthvite, kilometerlange sandstrender langs det Indiske hav. Ikke langt unna ligger verdens vakreste by Cape Town, med det majestetiske Table Mountain i bakkant og Mandelas Robben Island i forkant. I et eksotisk, moderne og sommerlig Sør-Afrika får du opplevelser du aldri vil glemme. I tillegg til å fly får du se noen av Afrikas ville dyr, møte mange spennende mennesker og leve ut ditt livs drøm.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Må man være i veldig god fysisk form for å gå på linja?

Nei. Faktisk er mange som kommer rett fra videregående lite vant med å gå med sekk i fjellet. Men vi driver en hel del fysisk aktivitet på linja, så du kan regne med at du er i bedre form når du er ferdig en når du startet.

 

Jeg har veldig høydeskrekk. Er dette et problem?

Nei. En stor del av det vi driver med på linja er å jobbe for at elevene skal føle seg trygge når vi er ute med vingene, og at elevene skal opparbeide seg kunnskap og erfaring som gjør de til trygge piloter. Flere av våre elever har hatt rikelig med høydekskrekk når de kom på linja, å hvert flinke piloter når de var ferdige.

 

Trenger jeg mye dyrt utstyr.

Du trenger en del utstyr, som f.eks toppturski. Men dette trenger ikke være dyrt. Mange elever finner seg billige brukte ski på nett, bruker klær de allerede har osv. Er du i tvil om hva du trenger så ta kontakt med skolen

Send søknad