Klatring - Bre, Fjell & Vann

Linjeaktiviteter

Klatring - Bre, Fjell & Vann er linja for deg som ønsker å utvide din vertikale horisont og i tillegg lære mer, og å oppleve mer, innen friluftsliv og klatring i ville vakre Nord-Norge!

Klatring vil stå sentralt gjennom hele året. Men i tillegg til det vil vi også starte året med grunnleggende friluftsliv, og bygge på med større utfordringer tilrettelagt for elevgruppa som helhet og også individuelle utfordringer.

Vi vil gå igjennom førstehjelp på tur, der vinklinga vil være nødvendige og gode løsninger ute i det fri. Vi har også skredkurs og friluftsliv (vinter og sommer). I tillegg vil vi ha et havkajakk-kurs, surfing, ski, og kano. Vi utfordrer på strikkhopp, og ser etter spekkhoggere og hval fra båt. Vi drar ut på lofotfiske, og besøker en reindriftsfamilie i Vesterålen. Noe av dette skjer også sammen med andre linjer på skolen. På vinteren finner vi fram stegjern og isøkser og finner frosne fosser å bestige. Men også på høsten vil vi måtte bruke disse verktøyene, når vi drar på brevandring i Lyngsalpene.

Vi bruker hele LoVeST som vårt klasserom. LoVeST er området som består av Lofoten, Ofoten, Vesterålen og Sør-Troms, der skolen vår ligger helt sentralt. I nabolaget vårt har vi perler som ennå ikke er kjent for den gjengse turist, og vi vil derfor unngå navngi dette her ;)
I tillegg drar vi litt lenger nord, utover til Senja og Lyngsalpene der fjellene skyter rett opp fra havgapet, og viser oss magisk utsikt fra toppene.

Men klatringa praktiseres overalt, enten det er i våre ukjente perleområder, eller det er Efjorden, Narvik og Skjomen, Lofoten eller Vesterålen.

Ute i den store verden er klatremulighetene nærmest uendelige. Det vil bli elevenes oppgave å sette seg inn i planlegginga av denne reisen. Dvs, destinasjon, losji, klatreområdet, forberedelser og økonomi. Men selvfølgelig med god hjelp fra lærer og stipendiater.