Overdrive - Musikk, Media & Trening

Kan du spille, men vil chille?
På Overdrive har vi bare en regel: Å gjøre det vi vil!

Overdrive Nord Norge010
Musikk

· Form et ”Garage Band”

· Spill hver dag

· Prøv forskjellige instrumenter

· Utvikle deg

· Finn din stil – band navn, kostymer

· Teamwork

· Samspill og improvisasjon

· Egenøving

· Lær i ditt eget tempo

Overdrive Nord Norge007
Media

· Innspilling

· Musikkvideoer

· Solo prosjekter / linjeprosjekter

· Grunnleggende video / lyd redigering

· Låtskriving

Overdrive Nord Norge006
Nord-Norge

· Camp

· Surf

· Klatre

· Fjellturer

· Kajakk

· Bål

· Nordlys

· Lavvo

· Fjell og fjord

Overdrive Nord Norge012
Trening

· Styrketrening

· Sirkeltrening

· Kettelbells

· Kondisjonstrening

· HIIT

· Gruppetrening

· Ballspill

· Treningsplanlegging

· Målsetting

SKAP DET DU VIL

Denne linja er for deg som er utbrent etter mange år med skolegang. Er du lei av karakterer, kjedelige oppgaver og at alt må være perfekt? Utvikle dine musikalske ferdigheter på en chilled out måte. Jam hver dag med dine medelever i et unikt Garage Band. Lær de sangene dere har lyst til å lære og make them your own. Om du er interessert i improvisasjon, samspill og låtskriving, eller om du bare vil ha ett år der du får oppleve musikk til det fulle, er Overdrive linja for deg.

TREN

Lei av øving? Bli med å tren! Jonathan er personlig trener og vil gi deg kunnskapen og erfaringen du trenger til å få treningen din into overdrive. Utfør de tre store løftene; knebøy, markløft og benkpress med trygghet og selvsikkerhet. Prøv noen morsomme treningsmåter som kettelbell trening, tabata samt kalisthenics. Vil du komme i bedre form? Vil du bli sterkere? Eller vil du bare opprettholde god helse? Jobb med målsetting og treningsplanlegging slik at du finner den optimale treningsmåten for å nå dine mål. Bruk tid med dine bandmates til å lage fete spillelister dere kan høre på mens dere har en gøy økt i styrkerommet eller når dere spiller ball ute eller i gymsalen!

OPPLEV NORD-NORGE

La musikken din bli inspirert av vill og vakker natur. Skolen ligger i nærheten av mange idylliske steder som Lofoten, Vesterålen og Senja. Bli med de andre linjene på tur. Utfordre deg selv til å prøve forskjellige aktiviteter med dine bandmates. Om det er surfing, klatring, camping, nordlysjakt eller fjelltur, dere får oppleve Nord Norge på sitt beste!

LIVE

Drømmer du om å se ditt favorittband opptre live? Planlegg konsertturer med dine bandmates. Følg med på de bandene som du hører mest på, finn en dato samt et sted og reis dit. Om det blir Rammstein i Berlin, White Stripes i London eller Odd Nordstoga i Telemark, det er dere som bestemmer.

MEDIA

Lær video- og lydredigering ved bruk av mobil og data. Utvikle grunnleggende ferdigheter uten å bruke dyrt utstyr. Bruk det du har slik at du lett kan fortsette med medieproduksjon etter året ditt på folkehøgskole. Takle soloprosjekter som ”one man band” samt linjeprosjekt som å produsere din egen musikkvideo. Blir du tom for ideer? Få inspirasjon av dine favorittband eller oppdag nye artister; se på musikkvideoer, intervjuer og konserter i løpet av undervisningstiden. Om du ikke er interessert i media så går det fint, hovedfokus på linja er samspill og friluftsliv.

· Instrumentet ditt (utenom trommesett)

· PC *

· Treningsklær

· Innesko til trening

· Ull klær / varme klær

· Tjukk genser

· Tynn genser

· Ullundertøy

· Skalljakke

· Liggeunderlag *

· Sovepose (vinter)

· Tursko / fjellsko

· Mat boks og bestikk

· Dagstursekk (20-40L)

· Tursekk (60-75L)

· Klatresko *

(* Valgfritt)

Ingenting trenger å være nytt og fancy. Mangler du noe, kjøp gjerne brukt og billig. Eller kontakt skolen for tips.

Jonathan Valder
Lærer
Jonathan Valder

Med sitt positive vesen og brede smil kan man ikke unngå å ha det kjekt i Jonathan sitt selskap. Han er opprinnelig oppvokst i Canada og New Zealand, men når han fant Nord-Norge i 2019 bestemte han seg for å bli, til vår store glede! Jonathan er utdannet personlig trener og yoga lærer, og når han ikke bruker rockefoten på SUP brettet, rocker han scenen med en av gitarene sine.