SoulSurf - Yoga, Surf & Klima

På SoulSurf får du et spennende år med yoga og surfing, med fokus på hav og miljø. Føl den indre roen på bølgene i nord. Finn balanse i deg selv og på brettet.

Soulsurf Nord Norge011
Surf

· Arktisk surfing

· Surfekurs i Lofoten

· Surfing på SUP

· Havkajakk: Våtkortkurs

· Sikkerhet: Førstehjelpskurs

· Opplev the yoga of surfing

Soulsurf Nord Norge010
Soul

· Yoga minst 3 ganger i uka

· Hatha / Vinyasa Yoga

· Acro og partner yoga

· Meditasjonsteknikker

· Pusteøvelser

· Lær å lage yogasekvenser

Soulsurf Nord Norge013
Klima

· Jorda i sentrum

· Bli mer bevisst

· Forsøpling og klimaendring

· Fokus på framtida

· Gjør en forskjell

Soulsurf Nord Norge012
Fordype

· Jord – Bakkekontakt

· Vann – Go with the flow

· Luft – Pusteøvelser / chakras

· Ild – Personlig utvikling

· Space – Yoga filosofi

BLI ETT MED ELEMENTENE

I løpet av et år på SoulSurf får du masse erfaring i både yoga og surfing. Som en soulsurfer skal du ri på havets og bevissthetens bølger. Du vil lære å surfe på surfebrett og på SUP. På de rolige dagene padle kajakk i fjorden og gjøre yoga på SUP. Skolen ligger ved inngangen til idylliske Lofoten og Andøya. Her finner vi noen kjente steder for surfing – nemlig Unstad, Flakstad og Bleikstrand. Ta surfekurs og bli godt kjent med ”the breaks” på disse strendene. Vi skal følge surfe- og værmeldingene, samt bruke enhver mulighet til å være på sjøen.

Fordype dine yoga ferdigheter og bli kjent med ”the yoga of surfing”; opplev at yoga er så mye mer enn bare kroppsøvelser og meditasjon. Lær forskjellige avslapningsteknikker som er flere tusen år gamle. Ta de første stegene mot å mestre deg selv gjennom åpenhet, mot, tålmodighet og tilstedeværelse.

Det er ikke nødvendig å ha forkunnskaper innen yoga eller surfing før du søker. Vi starter året med surfekurs i Lofoten og grunnleggende yoga, pusteøvelser og meditasjonsteknikker. Intensiteten øker gradvis, så du får stadig nye utfordringer som skal fordype dine ferdigheter og forsterke deg - body, mind, soul.

GI TILBAKE

Find your voice. Lær det grunnleggende om hvordan å instruere andre i yoga (asana), pusteøvelser (pranayama) og meditasjon (dhyana). Lær å instruere andre ved bruk av aktivt og kreativt språk. Lag enkle yogasekvenser sammen med andre soulsurfers basert på elementene: jord, vann, ild, luft og space. Utfordre deg selv til å undervise dine medelever.

Bidra i klimakampen. Bli mer bevisst om det som skjer i verden i forhold til klimaendring og forsøpling av havet. Hva kan du bidra i hjemmet, nærmiljøet, Norge, verden? Forandring starter med handling, hvis du vil endre verden start med deg selv.

SURF / YOGA RETREAT

Som elev på SoulSurf skal du, i lag med dine medelever, planlegge en surf / yoga retreat til et sted i verden som har både surfing og yoga muligheter. Før turen skal dere regne ut hvor mye CO2 dere kommer til å produsere, kan dere gjøre noe for å minke det? Skal turen være grønn – reis i Norge eller Europa for eksempel? Vil dere reise med tog, fly eller buss? Alt er opp til dere.

Jonathan Valder
Lærer SoulSurf
Jonathan Valder

Med sitt positive vesen og brede smil kan man ikke unngå å ha det kjekt i Jonathan sitt selskap. Han er opprinnelig oppvokst i Canada og New Zealand, men når han fant Nord-Norge i 2019 bestemte han seg for å bli, til vår store glede! Jonathan er utdannet personlig trener og yogalærer, og når han ikke bruker rockefoten på SUP brettet, rocker han scenen med en av gitarene sine.

· Yogamatte / yogateppe

· Ull klær / varme klær

o Tjukk genser

o Tynn genser i ull eller fleece (polyester)

· Ullundertøy

· Skalljakke

· Liggeunderlag *

· Sovepose (vinter)

· Tursko / fjellsko

· Mat boks og bestikk

· Dagstursekk 20-40L

· Ryggsekk 60-75L

· Håndklær

· Badetøy

· Behagelige klær til yoga

· Våtdrakter **

· Surfebrett **

* Kan lånes av skolen

** Valgfritt, gjerne ta med om dere har

Ingenting trenger å være nytt og fancy. Mangler du noe, kjøp gjerne brukt og billig. Eller kontakt skolen for tips.