SoulSurf - Yoga & Surf

På SoulSurf får du et spennende år med yoga og surfing, med fokus på hav og miljø. Føl den indre roen på bølgene i nord. Finn balanse i deg selv og på brettet.

Soulsurf Nord Norge017
Surf

· Arktisk surfing

· Surfekurs i Lofoten

· Surfing på SUP

· Havkajakk: Våtkortkurs

· Sikkerhet: Førstehjelpskurs

· Opplev the yoga of surfing

Soulsurf Nord Norge010
Soul

· Yoga minst 3 ganger i uka

· Hatha / Vinyasa Yoga

· Acro og partner yoga

· Meditasjonsteknikker

· Pusteøvelser

· Lær å lage yogasekvenser

Soulsurf Nord Norge013
Klima

· Jorda i sentrum

· Bli mer bevisst

· Forsøpling og klimaendring

· Fokus på framtida

· Gjør en forskjell

Soulsurf Nord Norge016
Fordype

· Jord – Bakkekontakt

· Vann – Go with the flow

· Luft – Pusteøvelser / chakras

· Ild – Personlig utvikling

· Space – Yoga filosofi

BLI ETT MED ELEMENTENE

I løpet av et år på SoulSurf får du masse erfaring i både yoga og surfing. Som en soulsurfer skal du ri på havets og bevissthetens bølger. Du vil lære å surfe på surfebrett og på SUP. På de rolige dagene padle kajakk i fjorden og gjøre yoga på SUP. Skolen ligger ved inngangen til idylliske Lofoten og Andøya. Her finner vi noen kjente steder for surfing – nemlig Unstad, Flakstad og Bleikstrand. Ta surfekurs og bli godt kjent med ”the breaks” på disse strendene. Vi skal følge surfe- og værmeldingene, samt bruke enhver mulighet til å være på sjøen.

Fordype dine yoga ferdigheter og bli kjent med ”the yoga of surfing”; opplev at yoga er så mye mer enn bare kroppsøvelser og meditasjon. Lær forskjellige avslapningsteknikker som er flere tusen år gamle. Ta de første stegene mot å mestre deg selv gjennom åpenhet, mot, tålmodighet og tilstedeværelse.

Det er ikke nødvendig å ha forkunnskaper innen yoga eller surfing før du søker. Vi starter året med surfekurs i Lofoten og grunnleggende yoga, pusteøvelser og meditasjonsteknikker. Intensiteten øker gradvis, så du får stadig nye utfordringer som skal fordype dine ferdigheter og forsterke deg - body, mind, soul.

GI TILBAKE

Find your voice. Lær det grunnleggende om hvordan å instruere andre i yoga (asana), pusteøvelser (pranayama) og meditasjon (dhyana). Lær å instruere andre ved bruk av aktivt og kreativt språk. Lag enkle yogasekvenser sammen med andre soulsurfers basert på elementene: jord, vann, ild, luft og space. Utfordre deg selv til å undervise dine medelever.

Bidra i klimakampen. Bli mer bevisst om det som skjer i verden i forhold til klimaendring og forsøpling av havet. Hva kan du bidra i hjemmet, nærmiljøet, Norge, verden? Forandring starter med handling, hvis du vil endre verden start med deg selv.

SURF / YOGA RETREAT - Linjereisen

Som elev på SoulSurf skal du, i lag med dine medelever, planlegge en surf / yoga retreat til et sted i verden som har både surfing og yoga muligheter. Før turen skal dere regne ut hvor mye CO2 dere kommer til å produsere, kan dere gjøre noe for å minke det? Skal turen være grønn – reis i Norge eller Europa for eksempel? Vil dere reise med tog, fly eller buss? Alt er opp til dere.
Eksempler på destinasjoner kan være f. eks:
 

 - Jefferys Bay - Sør-Afrika

 - Hoddevika - Vestlandet, Norge

 - Bali - Indonesia

 - Viano do Castelo - Portugal

 - Arugam Bay - Sri Lanka

Jonathan Valder
Lærer SoulSurf
Jonathan Valder

Med sitt positive vesen og brede smil kan man ikke unngå å ha det kjekt i Jonathan sitt selskap. Han er opprinnelig oppvokst i Canada og New Zealand, men når han fant Nord-Norge i 2019 bestemte han seg for å bli, til vår store glede! Jonathan er utdannet personlig trener og yogalærer, og når han ikke bruker rockefoten på SUP brettet, rocker han scenen med en av gitarene sine.

· Yogamatte

· Ull klær / varme klær

o Tjukk genser

o Tynn genser i ull eller fleece (polyester)

· Ullundertøy

· Skalljakke

· Liggeunderlag

· Skrivebok

· Sovepose (vinter/3-sesong)

· Tursko / fjellsko

· Mat boks og bestikk

· Dagstursekk 20-40L

· Ryggsekk 60-75L

· Håndklær

· Badetøy

· Behagelige klær til yoga

· Våtdrakt*

*Det er ikke et krav, men vi anbefaler at du har egen vintervåtdrakt med hette i 6/5mm tykkelse. Det er også anbefalt med votter (5mm) og sko (7mm)

Våtdrakt kan du finne på bl. a. disse stedene:

srfsnosk8.no / surfshop.no / lofotensurfsenter.no / finn.no

Ingenting trenger å være nytt og fancy. Mangler du noe, kjøp gjerne brukt og billig. Eller kontakt skolen for tips.