Svalbard og Grønland experience

En ny og unik linje for deg som vil oppleve det råeste av arktisk friluftsliv på de tre beste destinasjonene i nord!

Vi er spente, glade og stolte over å lansere vårt nyeste linjetilbud for deg som ønsker den ultimate arktiske opplevelsen. Fra basen på Folkehøgskolen Nord-Norges nydelige beliggenhet blant hav og spektakulære fjell, skal du sammen med lærerne planlegge minimum tre langturer til Svalbard og Grønland. Du har en unik mulighet til å være med å bestemme hvordan disse turene skal bli, for at din turopplevelse skal bli den beste. I nord-norsk natur trener du på et aktivt friluftsliv, og forbereder deg for turene i den barske, arktiske naturen. 

På Evenskjer får du blant annet oppleve fjellturer og skiturer, hvalsafari og kajakkturer, grottevandring, reinsanking og skreifiske. Skolen ligger naturskjønt til ved inngangen til Lofoten og Vesterålen. Det er bare å åpne døra fra skolen og dra rett ut til havs eller fjells!

På Grønland får du leve sammen med lokalbefolkningen og utforske Grønland og inuittenes (urbefolkningen på Grønland) unike kultur, natur og levemåte.

På Svalbard får du oppleve Longyearbyen sammen med elever fra Svalbard Folkehøgskole. Sammen skal dere planlegge ekspedisjoner langt inn i isbjørnenes rike.

Arktisk friluftsliv på sitt beste!